@holm

Plejede der ikke at ligge en Mastodon instans her? Jo. Jo, det gjorde der.

Min lille hyggeinstans ved DigitalOcean var ved at løbe tør for storage og var i øvrigt lidt “undermotoriseret” hvad angik ram og cpu.

Til trods herfor kostede den et ikke ubetydeligt månedligt beløb, hvilket jeg var træt af – og da især hvis prisen nødvendigvis måtte stige med de nødvendige opgraderinger.

Derudover er jeg ganske vist tidligere professionel nørd, men efterhånden noget tidligere, og mine kompetencer er ikke rigtig vedligeholdte med andet en superbruger fokus, så i dag er jeg nok mere at regne som en rimelig okay amatørnørd.

I hvert fald må Skægaben erkende, at han ikke orker at vedligeholde en server, medmindre vedligeholdelsen er absolut hovedsageligt GUI og kun indebærer terminal-gymnastik, hvis noget er brudt i brand. En server, som jeg selv skal administrere, skal i det væsentlige kunne opgraderes fra version.1.1 til .1.2 ved at klikke på en knap i GUI under serverindstillinger.

Så det er en blanding af økonomi og bøvl, hvor (glæde × gavn) gerne skal overstige (bøvl × økonomi) med en god margin 😇

Jeg kan stadig findes på Mastodon – nu på instansen C.IM. Bogstaverne står åbenbart for Creation, Innovation, Motivation, hvor jeg dog primært faldt for det dejlligt korte domænenavn, en fornuftig moderationspolitik og en god character limit på 5.000.